EN

 

 

 

  

Home | Over de jeugdherberg |Tarieven
To do | Over Leuven | FAQ


RESERVEER

 

 

 

De Blauwput

Martelarenlaan 11A B-3010 Leuven - T: +32(0)16 63 90 62  - E-mail: leuven@vjh.be
Stad Leuven

 

 

Leuven is een eeuwenoude stad in het hart van Vlaams-Brabant. Het stadhuis heeft al vele monden doen openvallen, het begijnhof is een pareltje van middeleeuwse gezelligheid, en de hele stad is gebouwd op een oud middeleeuws grondplan.

 

stadhuis

 

Leuven is, als studentenstad, een favoriete uitgangsplaats voor mensen vanuit het hele land, en zelfs daarbuiten! De Oude Markt, de "langste toog van West-Europa", is een begrip. Stella Artois, gebrouwen in Leuven, wordt over de hele wereld geserveerd. De diverse culturele centra hebben een programma dat iedereen zal aanspreken.

De stad is de thuisbasis van de Katholieke Universiteit Leuven, de oudste universiteit van de Lage Landen en één van de oudste van de wereld. Veel buitenlandse studenten vinden elk hun weg naar Leuven, en steevast zijn ze aangenaam verrast door de gezelligheid van Leuven.

 

IMG_0574

 

Daarnaast is Leuven ook gelegen in de groene Brabantse heuvels. Wandelwegen in het Meerdaalwoud of Heverleebos, een bezoek aan de Abdij van 't Park of aan het Provinciaal Domein in Kessel-Lo zijn een aanrader voor jong en oud.

 

IMG_0823

 

 

 

 

Volg ons op  Standaardlogo_VJH_Kleur - kopie  cid:image009.png@01D47684.84F0EF10