EN

 

 

 

 

 

Home | Over de jeugdherberg |Tarieven
To do | Over Leuven | FAQ


RESERVEER

 

 

De Blauwput

Martelarenlaan 11A B-3010 Leuven - T: +32(0)16 63 90 62  - E-mail: leuven@vjh.be
                            Over de jeugdherberg

"De Blauwput" is een moderne stadsjeugdherberg, op slechts 50m van het station van Leuven. Door zijn centrale ligging is de jeugdherberg gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Ook de nationale luchthaven ligt op slechts een 20-tal minuten van Leuven.

 

Leuven staat voor gezellig, historisch en vernieuwend! Door zijn rijk verleden kan je hier allerlei historische gebouwen en kerken bezoeken, maar eveneens hedendaagse tentoonstellingen meepikken in het M-museum. Oud en nieuw versterken elkaar en creëren daardoor een stad waar het aangenaam vertoeven is. Een biertje drinken aan de ‘langste toog van West-Europa’ op de Oude Markt is zeker een aanrader. Een dagje cultuur, dagje shoppen, lekker uit eten,… voor ieder wat wils dus!

De Blauwput biedt ruime kamers aan van 2, 4 en 6 personen, elk met eigen douche en toilet. In totaal heeft de jeugdherberg 116 bedden, verdeeld over 28 kamer .

Rolstoel toegankelijk  Rolstoeltoegankelijk

 

Kamers

 

Individuele kluisjes/lockers op de kamers (eigen hangslotje meebrengen of kopen aan de receptie)

Lakens inbegrepen

Handdoeken zijn niet inbegrepen. Een handdoek kan aan de receptie worden gehuurd voor €1.5

Huisdieren niet toegelaten

 

 

Faciliteiten

Bar

Lounge

3 Vergaderzalen

Restaurant

 

 

Voorzieningen

 

Ontbijtbuffet inbegrepen

Cateringmogelijkheden

Gratis wifi in lobby, lounge, bar en zalen

Fietsenstalling

Bagage opslag

Gratis parking voor personen met een beperking

Lift

Gezellige patio

TV-hoek

Gezelschapsspelen

Tafelvoetbal

Babybedje (op aanvraag)

Haardroger en strijkijzer gratis te huur aan de receptie

 

 

         Openingsuren

 

Check-in: van 15u00 tot 22u00 (indien later gelieve te verwittigen, laatste check-in: 22:50)

24/24 toegankelijk na check-in - Check-out 10u00

Sluitingsperiode: 20.12.2019 tot 11.01.2020

Openingsperiode:11.01.2020 tot 20.12.2020

 

          Wegbeschrijving

Met de wagen: Leuven ligt aan de E40 en de E314. Neem vanuit elke richting de eerste afrit naar Leuven en rij de ring rond Leuven op. Op de ring volg je richting Tienen. Aan het kruispunt "Tiensepoort" rij je weg van Leuven, richting Tienen. Na ongeveer    300 meter op de Tiensesteenweg rij je naar links aan de rode lichten (richting Diest), je bent nu op de Martelarenlaan en je volgt de spoorweg. Volg die baan voor anderhalve kilometer, tot je links het station voorbijrijdt. De jeugdherberg ligt dan aan je  rechterkant.

Parkeren: er zijn verschillende ondergrondse betaalparkings in de buurt. Voor de dichtstbijzijnde afgesloten parking moet je de ring van Leuven nemen tot aan het station, en in de tunnel “Parking Ring”. Daar kan je je wagen veilig achterlaten. Wandel de tunnel uit richting “Kessel-Lo”, brug onderdoor en op je linkerzijde vind je de jeugdherberg;

Met het openbaar vervoer: neem de trein of de bus naar Leuven; in de voetgangerstunnel onder het treinstation neem je uitgang "Kessel-Lo". 50 meter verder ligt de jeugdherberg. LET OP: bestel in Franstalig België geen ticket naar "Louvain" want dan krijg je mogelijk een biljet naar Louvain-La-Neuve, onze Franstalige zusterstad op 30 kilometer van Leuven.

Nog niet duidelijk? Een interactief en in- en uitzoombaar stadsplan vind je hier. Voor reservaties en huidige prijzen kan je terecht op de boekingspagina! En al je andere vragen worden beantwoord op onze FAQ-pagina.

Volg ons op  Standaardlogo_VJH_Kleur - kopie  cid:image009.png@01D47684.84F0EF10